V košarici ni izdelkov.

Turistični boni: “dobroimetje” lahko preverite na spletu ali v aplikaciji

Država je vsakemu polnoletnemu prebivalcu namenila 200 € "dobroimetja", katerega lahko porabi za oddih v Sloveniji. Turističnega bona nam ni potrebno unovčiti naenkrat, razen če smo ga prejeli od družinskih članov.

Tako npr., če koristimo nastanitev, ki nas stane 100 €; nam preostane še 100 € dobroimetja, katerega lahko koristimo v drugi nastanitvi. Upravičencem, ki do vključno 31. decembra 2021 niso delno ali v celoti unovčili bona iz 35. člena ZIUOOPE, je dana možnost unovčitve TB do 30. junija 2022)

Kako preveriti, koliko dobroimetja nam je še preostalo?

To lahko naredimo preko spleta ali preko mobilne aplikacije.

Če imamo digitalno potrdilo (pridobi ga lahko vsak na lokalnem uradu, in sicer brezpačno) lahko dostopamo do portala eDavki preko spletne strani, kjer na levi strani menija izberemo “Vpogledi” in nato “Vpogled v turistične bone”. Tukaj lahko vidimo stanje, torej koliko dobroimetja nam je še preostalo, ter vse zapise, kje smo bon koristili (delno ali v celoti) in v kolikšnem znesku.

Če pa digitalnega potrdila nimamo, si lahko naložimo aplikacijo na Android ali iOS, kjer se lahko s pomočjo osebnih podatkov, telefonske številke, e-poštnega naslova in davčne številke preprosto registriramo. Po uspešni prijavi nam že sama aplikacija na začetku ponudi vpogled v stanje dobroimetja turističnega bona.

Pomembno je še vedeti, da če smo turistični bon prejeli od družinskih članov, moramo tega koristiti v enkratnem znesku, saj v nasprotnem primeru preostanek ostane državi in ga ni več mogoče koristiti.

Tourist on a rock in Switzerland. Active rest and tourism in summer time.
Turistični boni: “dobroimetje” lahko preverite na spletu ali v aplikaciji

Povezani objave

Dobrodošli nazaj!

Prijavite se v vaš račun

Ponastavi geslo

Za ponastavitev gesla vnesite vaše uporabniško ime ali e-naslov.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem ali nadaljnim brskanjem po spletnem mestu nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo košarice in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
gdpr
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino?