V košarici ni izdelkov.

WhatsApp odslej še bolj zaseben, preverite kakšne novosti nas čakajo

Ste si kdaj želeli, da bi lahko zapustili nadležen skupinski klepet, ne da bi bili o tem vsi obveščeni? WhatsApp zdaj to omogoča. Dodal je oz. bo več novih funkcij zasebnosti, da bi uporabnikom ponudil več nadzora in zaščite zasebnosti.

WhatsApp je v torek sporočil, da uvajajo majhen niz popravkov, ki so usmerjeni v zasebnost. Globalno vseprisotna storitev komuniciranja, ki je v lasti družbe Meta, pravi, da je namen sprememb uporabnikom omogočiti večji nadzor nad njihovo uporabniško izkušnjo, hkrati pa uvesti “dodatne plasti” zaščite zasebnosti njihove komunikacije.

WhatsApp bo uvedel možnost, da uporabniki povsem zasebno uporabljajo aplikacijo, ne da bi bili vidni na spletu, kar so poimenovali “nadzor spletne prisotnosti”. Funkcija, ki bo vsem uporabnikom na voljo ta mesec, bo uporabnikom WhatsApp-a omogočila, da določijo, kateri stiki lahko vidijo njihov spletni status, medtem ko ga ostali ne bodo videli. Seznam stikov, ki si lahko ogledajo uporabnikov spletni status, ni omejen in osebe lahko kadar koli zamenjamo. Pri WhatsApp-u pravijo, da bo posodobitev prišla tako v namizne, kot mobilne aplikacije.

Podjetje preizkuša tudi blokiranje posnetkov zaslona za sporočila »view once«, ki izginejo po enkratnem odprtju. WhatsApp je pred enim letom predstavil možnost izginjajočih medijev in uporabnike takrat opomnil, da ne bodo mogli vedeti, ali prejemnik shranjuje fotografije in videoposnetke v skupni rabi, kot posnetke zaslona. Funkcija je za zdaj v fazi testiranja, vendar podjetje upa, da jo bo “kmalu” ponudilo širšemu krogu uporabnikov. (Vredno si je zapomniti, da lahko vsakdo še vedno fotografira svoj zaslon z drugo napravo, zaradi česar je dobro dvakrat premisliti, ali poslati neko sporočilo.)

Woman hands using smartphone

Zadnja sprememba, za katero so se odločili pri WhatsApp-u, je še ena majhna posodobitev, vendar je ta dovolj opazna in koristna. Ta mesec bo WhatsApp uporabnikom omogočil, da zasebno zapustijo skupine, ne da bi poslali množično obvestilo, da so izstopili. Skrbniki skupin bodo še vedno obveščeni, vendar bi morala ta sprememba na splošno narediti premikanje po skupinah v aplikaciji bolj tekoče in manj nerodno. Ta sprememba bo uvedena tako v namizni kot mobilni različici aplikacije.

Podjetje si je v preteklih letih prizadevalo tudi druge stvari. Prejšnjo jesen je WhatsApp odpravil eno od možnih šibkih točk v svoji storitvi šifriranih sporočil in dodal šifriranje od konca do konca za varnostne kopije, shranjene v oblaku.

Še naprej bomo gradili nove načine za zaščito vaših sporočil in jih ohranjali tako zasebne in varne kot pogovor iz oči v oči,” je o novih funkcijah govoril ustanovitelj in izvršni direktor družbe Meta Mark Zuckerberg.

Dejstvo pa ostaja, da komuniciranje podjetja ni vedno tako jasno, kot bi si želeli uporabniki: zmedena posodobitev pravilnika o zasebnosti v začetku leta 2021 je povzročila odpor in uporabnike poslala k konkurenčnim aplikacijam. Ta ista posodobitev še vedno odmeva več kot leto kasneje, Evropska komisija pa je v začetku tega leta sprožila uradno preiskavo glede svojih pomislekov glede zaščite potrošnikov aplikacije.

WhatsApp odslej še bolj zaseben, preverite kakšne novosti nas čakajo

Povezani objave

Dobrodošli nazaj!

Prijavite se v vaš račun

Ponastavi geslo

Za ponastavitev gesla vnesite vaše uporabniško ime ali e-naslov.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem ali nadaljnim brskanjem po spletnem mestu nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo košarice in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
gdpr
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino?