V košarici ni izdelkov.

Zakaj je pomembno redno vzdrževanje spletne strani?!

Najbolj učinkovit način oglaševanja današnjega časa je oglaševanje na spletu. Dovršeno izdelana in optimizirana spletna stran mora biti zato zlahka dostopna vsem uporabnikom na računalnikih in mobilnih. Ampak to še zdaleč ni vse.

Veliko posameznikov je še vedno zmotno prepričanih, da bo spletna stran, ko je enkrat zaključena, delovala brezhibno leta in leta, in da ne potrebujejo periodičnega vzdrževanja in posodabljanja. Resnica pa je, da so spletne strani, ki jih lahko urejate sami, in niso tehnično posodabljane na določeno časovno obdobje, izpostavljene nevarnosti, da se zrušijo ali postanejo tarča hekerskih napadov.

Spletna stran lahko postane tarča hekerskih vdorov

Posodabljanje je torej nujno predvsem zaradi varnosti in tehnološke funkcionalnosti. Pri tem ni pomembno, ali uporabljate sistem, ki ga je razvilo neko podjetje, ali pa uporabljate eno izmed popularnih odprtokodnih CMS sistemov (sistemov za samostojno urejanje spletne strani), kot so WordPress, Joomla, Prestashop ipd. Hekerji vse te sisteme poznajo, zato vedo, kje so njihove največje ranljivosti. Tako lahko sprogramirajo zlonamerne kode, ki vplivajo na kodo v sistemih in vanje vdirajo. Prav zaradi teh vdorov pa CMS sistemi redno nudijo nove posodobitve, ki te vdore preprečujejo. Posodobitve sistemov so navadno prosto dostopne in jih lahko zelo hitro in enostavno implementiramo.

Odveč je torej vprašanje, zakaj bi nekdo napadel majhno spletno stran, kot je morda vaša. Hekerji se namreč poslužujejo orodij, ki so avtomatizirana in delujejo kot nekakšni iskalniki po svetovnem spletu. S pomočjo zapisanih algoritmov iščejo strani, ki so ranljive in jih je zato možno okužiti z zlonamerno kodo.

Ranljive pa so prav tiste spletne stani, ki nimajo posodobljenih sistemov. Tarča je tako lahko katerakoli spletna stran, lahko je to spletna stran podjetja, osebni blog ali spletni portal večje korporacije. Če torej vaša stran ni vzdrževana, in posodobljena v nekem časovnem obdobju, potem je ranljiva in lahko dostopna za vdore.

Strani se lahko nalagajo veliko počasneje

Spletna stran se bo lahko zaradi neposodobljenega sistema, ki jo poganja, ali vtičnikov, ki jih vsebuje, sčasoma pričela nalagati bistveno počasneje, elementi na strani pa se ne bodo več pravilno nalagali. Hitrost nalaganja spletne strani je eden ključnih dejavnikov pri iskanju in izbiri različnih ponudnikov, saj s tem ustvarimo prvi vtis o podjetju. To lahko torej predstavlja velik problem in posledično tudi izgubo potencialnih strank.

Na straneh se lahko pojavijo napake ali celo prenehajo delovati

Na nevzdrževani spletni strani pa se lahko pojavijo tudi najrazličnejše napake. Pri tem se velikokrat pojavijo nadležna obvestila o nedelovanju določenih elementov na strani, ki so za potencialne stranke lahko dober razlog, da se odločijo, da z vami ne bodo sodelovale. Delovati pa lahko prenehajo celo kontaktni in drugi obrazci na strani.

Stroški, ki nastanejo s popravili strani

Ko pride do vdora na spletno stran, se okužena koda počasi razširi v večino datotek, ki pa jih je navadno ogromno, zato jih je skoraj nemogoče vse pregledati in očistiti. Stroški, povezani s čiščenjem okužene strani so zato lahko zelo visoki. Tako je običajno ceneje, da se stran postavi na novo.
S sklenitvijo rednega vzdrževanja, bodisi mesečno, bodisi na daljše časovno obdobje, se boste lahko izognili zgoraj opisanim težavam, vaše spletno poslovanje pa bo potekalo nemoteno.

Potrebujete vzdrževanje spletne strani? Kliknite spletnestrani.org in strokovnjaki na digitalnem področju bodo poskrbeli, da boste ponoči mirno spali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Izbor po kategorijah

Povezani objave

Dobrodošli nazaj!

Prijavite se v vaš račun

Ponastavi geslo

Za ponastavitev gesla vnesite vaše uporabniško ime ali e-naslov.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem ali nadaljnim brskanjem po spletnem mestu nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo košarice in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino?