V košarici ni izdelkov.

Twitter končno pripravlja možnost urejanja čivkov po objavi

Twitter je uradno potrdil, da bo končno dodal funkcijo, ki s(m)o jo uporabniki zahtevali in pričakovali že več let: gumb za urejanje čivkov.

Komunikacijska ekipa tehnološkega velikana je v torek zvečer na Twitterju sporočila, da se s to težko funkcijo ukvarja že eno leto. S tem je razblinila pomisleke, da gre za prvoaprilsko šalo, saj je novica bila prvič objavljena v petek, 1. aprila.

Namesto da bi Twitter gumb za urejanje ponudil vsem uporabnikom, kot je to storil z nekaterimi drugimi funkcijami, je podjetje sporočilo, da ga namerava preizkusiti za naročnike Twitter Blue “v prihodnjih mesecih”. Za dodatno potrditev funkcije so pri Twitterju poudarili, da ideje niso dobili iz ankete, ki jo je ustvaril Elon Musk, pred kratkim imenovan v Twitterjev upravni odbor.

Twitter Comms @TwitterComms
now that everyone is asking… yes, we’ve been working on an edit feature since last year! no, we didn’t get the idea from a poll  😉
we’re kicking off testing within @TwitterBlue Labs in the coming months to learn what works, what doesn’t, and what’s possible.

Oboževalci Twitterja so konstantno zahtevali način urejanja čivkov, da bi lahko popravili neprijetne tipkarske in druge napake, ne da bi pri tem žrtvovali odgovore, všečke in “retweete”. Jay Sullivan, vodja potrošniških produktov pri Twitterju, je v neki temi delil svoja spoznanja o tem, kako bo gumb za urejanje oblikovan, da ga uporabniki ne bodo zlorabljali, ko bo začel delovati na celotnem spletnem mestu.

Brez elementov, kot so časovne omejitve, nadzor in preglednost glede tega, kaj je bilo urejeno, se lahko urejanje zlorabi za spreminjanje zapisa javnega pogovora,” je dejal. “Zaščita celovitosti javnega pogovora je naša glavna prednostna naloga, ko se lotevamo tega dela. Potreben bo čas, zato bomo pred začetkom projekta Edit aktivno iskali prispevke in nasprotno razmišljanje. K tej funkciji bomo pristopili previdno in premišljeno, o novostih pa bomo obveščali sproti.”

Sullivanova izjava se ujema s pomisleki nekdanjega izvršnega direktorja Jacka Dorseyja izpred nekaj let. Leta 2018 je dejal, da je zadržan do uvedbe funkcije, ker bi jo lahko nekateri uporabniki zlorabili za naknadno popravljanje svojih spornih čivkov. V videoposnetku, ki ga je dve leti pozneje objavil Wired, je po prebranem čivku, v katerem je vprašal, ali bo Twitter kdaj dodal gumb za urejanje, odgovoril: “Odgovor je ne“. To izjavo je podkrepil z informacijo, da naj bi bil Twitter v svojem jedru ustvarjen za pošiljanje besedilnih sporočil SMS, zato uporabniki ne morejo preklicati svojih objav.

Facebook, Instagram in Discord so v zadnjih letih dodali funkcijo urejanja, da bi svojim uporabnikom omogočili popravljanje slovničnih in drugih napak. Twitter je bil do zdaj izjema, zato bodo funckionalnosti številni uporabniki veseli.

Poleg nejasnega časovnega okvirja “v prihodnjih mesecih” ni jasno, kdaj bo funkcija urejanja dejansko na voljo naročnikom storitve Twitter Blue in kdaj se bo pojavila pri vseh uporabnikih Twitterja.

Twitter končno pripravlja možnost urejanja čivkov po objavi

Povezani objave

Dobrodošli nazaj!

Prijavite se v vaš račun

Ponastavi geslo

Za ponastavitev gesla vnesite vaše uporabniško ime ali e-naslov.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem ali nadaljnim brskanjem po spletnem mestu nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo košarice in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
gdpr
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino?