V košarici ni izdelkov.

Sodobno delovno mesto prihrani čas, denar in tudi gorivo

Leto 2020 si bomo mnogi zapomnili po Covid pandemiji. Soočili smo se s situacijo, ko smo morali preko noči vzpostaviti nove načine dela. Lahko rečemo, da je pandemija dala zagon digitalizaciji, ne zgolj spletnim nakupom, ampak tudi delu od doma.

Mnoga podjetja niso bila pripravljena na vzpostavitev takšnih sodobnih delovnih mest. Prav tako so tudi zaposleni imeli kar nekaj težav pri tem. A kakorkoli, vsi smo se spoprijeli s tem izzivom ter tako vzpostavili sodobna delovna mesta. Lahko rečemo, da smo bili prisiljeni v digitalizacijo. Mnogi, ki do tedaj niso uporabljali orodij za video klic ipd., so jih pričeli množično uporabljati. Naša pisarna sta postala računalnik in pametni telefon.

Prednosti in slabosti sodobnega delovnega mesta

Podjetja so se morala hitro prilagoditi na razmere. Osvajanje novih tehnologij je bilo ključnega pomena. Vzpostavitev sodobnih delovnih mest, kjer lahko zaposleni nemoteno komunicirajo in sodelujejo, zagotavlja kontinuiteto delovnih procesov ter ima prednosti in tudi slabosti:

 • Prednosti – prihranek časa, goriva, denarja …
  Zaposleni za vožnjo na delo porabimo veliko časa. Po navadi se vozimo v gneči, kjer je poraba goriva še veliko večja. Zaradi gneče lahko tudi zamujamo, se razburjamo zaradi zastojev … Kadar delamo od doma lahko spimo dlje, se več družimo z družino itd, kar pozitivno vpliva na zadovoljstvo. Pri naraščajočih cenah goriva, pa je verjetno največji prihranek ravno pri gorivu. Ravno v gneči ga porabimo največ. Pri delu od doma nismo izpostavljeni škodljivim izpuhom. Podjetja lahko kar nekaj prihranijo zaradi manj kilometrin, poslovnih potovanj …
 • Slabosti – manj druženja …
  Obstajajo tudi negativne plati dela od doma kot so npr. motnje pri delu, če nimate posebnega prostora za delo, do tega, da lahko npr. v dopoldanskem času zaradi vzdrževalnih del izklopijo elektriko ali pa so težave z internet povezavo. Pri delu od doma je dobro opredeliti tudi delovni čas kajti hitro se zgodi, da nekdo nekaj zahteva od vas tudi izven delovnega časa. Za delo od doma sta potrebna samodisciplina in samo motivacija. Zaradi nedruženja s sodelavci se lahko izgubi občutek povezanosti in pripadnosti.

Veliko podjetij je v času pandemijo privzelo delo od doma. Da bi zmanjšali negativne učinke, pa jih veliko izvaja hibridni način dela, ki kombinira delo od doma in delo v pisarni. Ljudje smo različni, nekaterim popolnoma ustreza delo od doma, drugim manj, a kombinacija teh dveh je lahko najprimernejša.

Businesswoman at Home Office with Son

Nasveti za delo od doma

Tehnologija podjetjem omogoča vzpostavitev sodobnega delovnega mesta za delo od doma. Za takšno delo so potrebna orodja, ki omogočajo učinkovito komunikacijo in sodelovanje med zaposlenimi. Potrebno je zagotoviti varen dostop do podatkov in vsega ostalega za delo.

 • Vsako jutro vstanite kot, da se odpravljate v pisarno (le malo kasneje, ker odpade prevoz)
  Vzpostavite urnik dela, ki se ga držite, kot če bi bili v pisarni
 • Imejte prostor za delo
  Določite prostor, svojo domačo pisarno, kjer boste opravljali delo.
 • Določite si urnik
  • Držite se urnika in si vnaprej določite čas za odmor – kava, kratek sprehod, kakšno manjše opravilo …
  • Določite si dnevne cilje
   Določite si npr. danes je moj cilj poklicati …
  • Pokličite sodelavce tudi zgolj za kratek pogovor
   Poklepetajte s sodelavci …

  Tehnologija za delo od doma

  Tehnologija napreduje zelo hitro. Težko je spremljati, vse kar nudi, to osvojiti in tudi implementirati. Delo od doma pa je lahko uspešno, učinkovito in kibernetsko varno, če ima dobre tehnološke pogoje – orodja za komunikacijo, sodelovanje, deljenje vsebin, kibernetsko varnost – število kibernetskih napadov se je povečalo kar za 300%, od tega je več kot 50% usmerjenih v mala in srednja podjetja.

  Vzpostavitev učinkovitega sodobnega delovnega mesta z vsemi potrebnimi elementi lahko prepustite Crayonu. Pomagali vam bomo k produktivni rabi orodij in vseh elementov sodobnega delovnega mesta. Verjamemo, da lahko tehnologija, izboljša naša življenja, kot jih lahko izboljša tudi delo od doma.

  Bi želeli izkoristiti vse prednosti tehnologije za vzpostavitev sodobnih delovnih mest tudi v vašem podjetju?

Sodobno delovno mesto prihrani čas, denar in tudi gorivo

Povezani objave

Dobrodošli nazaj!

Prijavite se v vaš račun

Ponastavi geslo

Za ponastavitev gesla vnesite vaše uporabniško ime ali e-naslov.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem ali nadaljnim brskanjem po spletnem mestu nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo košarice in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
gdpr
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino?