V košarici ni izdelkov.

Magični dobrodelni koncert Dan za rock za Pomežik soncu

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je v sredo, 8. junija, ponovno odmeval dobrodelni koncert – Dan za rock. Glavna zvezda večera je bil pevski zbor Rock mulčki, ki je združil moči s svojimi vzorniki iz sveta glasbe in osvojil koncertni oder skupaj z – Jet Black Diamonds, Ditka, Nipke, Niet, Batista Cadillac, Rudi Bučar, Hamo, MRFY, Maks Koren, Eva Križ, Damijan Štefanc. Rock mulčki so kot čarobna palčka za dobro glasbo, vrhunsko energijo, navdušeno občinstvo in iskreno dobrosrčnost – vse za dober namen, za program Pomežik soncu®, s katerim na Zvezi prijateljev mladine Slovenije otrokom omogočamo počitnice na morju.

Bliža se konec šolskega leta in počitnice že trkajo na vrata. Vsi mi smo bili otroci in vsi mi smo se veselili počitnic, morja, nepozabnih dogodivščin … Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) se zavedamo, da so mnoge družine v stiski, ker otrokom dragocenih počitnic žal ne morejo omogočiti, zato smo se odločili ponoviti dobrodelni koncert, ker želimo na stiske družin opozoriti čim več ljudi in čim večjemu številu otrok tudi pomagati.

Učenke in učence Osnovne šole Nove Jarše, združene pod imenom Rock mulčki, vodi izjemen zborovodja in ravnatelj Osnovne šole Nove Jarše – Emir Jušič. Mali in veliki glasbeniki so tako združili moči v eno veliko srce in v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Festivalom Junij v Ljubljani smo naredili koncert, ki je vse prisotne zagotovo zelo prevzel in opomnil, da še kako zelo drži, da so naše bogastvo otroci. Zato – poskrbimo za njih.

Na koncertu je Nipke zapel in s skupino Artifex tudi odplesal svojo novo pesem #skpsemavadobr, to je pesem, ki bo v letošnjem letu služila kot poslanica ob Tednu otroka®. Otroke bomo v času Tedna otroka® vzpodbujali, da se na temo »Skupaj se imamo dobro« odzovejo na likovni, plesni ali pevski način.

Ob zaključku koncerta je vse zbrane nagovorila tudi ga. Darja Groznik, predsednica ZPMS, in povedala: »Zelo sem vesela, da smo združili moči z Rock mulčki, res je ena posebna energija z vami, posebna zahvala gre zborovodji Emirju, ki je ponovno opravil izjemno delo in hvala tudi Mestni občini Ljubljana, ki nam omogoča, da lahko danes stojimo na velikem odru Kongresnega trga pred tako številčno publiko.«

Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije že 23 let organiziramo humanitarni program Pomežik soncu®. V obdobju od leta 1999 smo skozi program zbrali več kot 2 milijona EUR, na brezplačno letovanje pa je odšlo več kot 10.000 otrok. Tudi letos bi radi povsem brezplačne počitnice zagotovili 1000 otrokom.

V Sloveniji še vedno živi kar 41.000 otrok pod pragom revščine (podatek za leto 2021). In prav ti otroci imajo na organiziranih počitnicah ustrezno oskrbo, mnogo spodbud za raznorazne aktivnosti, ustvarjalnost in gradnjo svoje pozitivne samopodobe.

Tako še vedno pozivamo vse, da pošljejo SMS s ključno besedo POMEZIK5 na 1919 in prispevajo 5 EUR, sredstva lahko nakažejo tudi na transakcijski račun ZPMS, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana, št. SI56 0400 1004 9903 191, referenca SI00 1220220000006, račun odprt pri NKBM – Tukaj tudi položnica za fizične osebe.

Foto: Katja Pokorn

Magični dobrodelni koncert Dan za rock za Pomežik soncu

Povezani objave

Dobrodošli nazaj!

Prijavite se v vaš račun

Ponastavi geslo

Za ponastavitev gesla vnesite vaše uporabniško ime ali e-naslov.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem ali nadaljnim brskanjem po spletnem mestu nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo košarice in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
gdpr
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino?