NAROČNIKI

INTERVJU

z Lovrom Peterlinom

HITRI VODIČ:

kako prepoznati idealne stranke

Kako se lotiti oblikovanja tvoje unikatne celostne grafične podobe

Naroči

polni dostop

Za vsakim izzivom v življenju se skriva izkušnja, katera oblikuje našo identiteto in nas je ustvarila unikatne.
 
Te izkušnje so naša unikatna zgodba in ta je tudi tista, ki izzove unikatne oblike in barvne kombinacije, ki so nam blizu, s katerimi smo samozavestni in se tudi z veseljem predstavljamo svojim pravim strankam in poslovnim partnerjem.
 
Te edinstvene kombinacije pa v podjetništvu poznamo pod imenom celostna grafična podoba. En del, ki se skriva pod tem izrazom najbolje poznamo kot logo podjetja. A pod ta izraz sodijo tudi elementi kot so barve, pisave, in materiali, ki jih grafično oblikujemo, na katere se nanašajo ti naši elementi kot je logo in barve in unikatna sporočila. Skratka nekaj kar nam omogoča konsistentno in profesionalno vizualno pomoč pri marketingu in prodaji. Da nas ljudje prepoznajo, si nas zapomnijo in nam tudi zaupajo. To je ponavljajoča izkušnja za stranke po kateri nas prepoznajo, zato celostni grafični podobi rečemo tudi vizualna identiteta podjetja.

Kaj pa pravzaprav je identiteta.

 
Meni je najbolje blizu in najbolj razumljiva definicija Joe Dispenze, ki pravi, da k oblikovanju identitete prispevajo občutki, misli in čustva, ki smo si jih zapomnili in jih na zavedni in nezavedni ravni ponavljamo. Tako oblikujemo sami sebe, pravi.( J.Dispenza, 10.4.2019, Creating the Greatest Ideal of Yourself, blog.drjoedispenza.com/creating-the-greatest-ideal-of-yourself)
In res je. Da zgradiš grafično podobo podjetja, ki dvigne kvaliteto tvojega podjetja, ki te poveže s še več takimi strankami, ki jih že imaš se je treba za začetek zateči k občutkom. S pomočjo njih se moramo spraševat in v nas morajo vzbuditi radovednost.

IZDELAVO CELOSTNE GRAFIČNE PODOBE ZAČNEMO Z OBČUTKI

Da oblikujemo s pomočjo občutkov imamo dve možnosti: Ena je: Lahko se vprašamo Kaj je tista slika v glavah naših kupcev, ki s pojavi ko slišijo, pomislijo, zavohajo, ali si zaželijo naš izdelek/storitev? Oziroma/ali, da se vprašamo “Kaj je tista slika, ki hočem jaz, da se pojavi v glavah mojih strank, ko slišijo, pomislijo, zavohajo, ali si zaželijo naš izdelek/storitev?
 
Vse te slike, ki jih pričarajo občutki se v nas pojavljajo, ker smo nekoč nekje imeli neko izkušnje. Tako se začne sestavljanje naše unikatne zgodbe, naše grafične podobe, od tukaj in zdaj naprej imenovane GRAFIČNE ZGODBE.

Vendar pogosto te izkušnje s to unikatno zgodbo še nimamo. Dostikrat ne vemo točno kaj so zares ti naši občutki in čustva, ki bi jih radi prikazali. Zmedeni smo, ne vemo kaj bi pravzaprav radi imeli, nič nam zares ni všeč, bojimo se v to tudi zares investirati. A po drugi strani pa bi se tako radi kot podjetje pokazali s profesionalno podobo s katero se predstavljamo kot resno podjetje, ki je tukaj na dolgi rok. Radi bi imeli podobo preko katere je naše podjetje prepoznavno in ki nam pomaga, da se približamo svoji ta pravi stranki, s katero z veseljem sodelujemo in se ta tudi rada vrača.

Ampak zdaj ste verjetno že ugotovili. Grafično zgodbo se sestavi. Zato pa obožujemo oblikovanje, kajne? Saj je orodje, da se zgodbe, ki izzovejo unikatne oblike in barvne kombinacije kot neko kompleksno idejo prevesti v prijeten in uporaben rezultat oz. v rezultat, ki je enostaven za uporabo in je tudi razumljiv.

VEČ IZKUŠENJ SI BOLJ JASNO BO IZDELANA BO NAŠA PODOBA

Zato je naslednja faza, da napolnimo našo košarico idej. Malo prej sem omenila, da nam pogosto manjka teh izkušenj, da bi lahko potegnili rdečo nit naše grafične zgodbe. Ampak to ni nek hendikep, to je nekaj naravnega. Sama pravzaprav nimam veliko izkušenj z zgodbami svojih strank, in pogosto polnim to njihovo košarico čisto od začetka.
Ideje pa pridobivamo z izkušnjami. In zato, da bi pridobili čim več idej s katerimi se povežemo, se moramo načrtno izpostaviti čim več izkušnjam, ki so v povezavi z našo zgodbo oz zgodbo, ki izzive občutke in čustva, ki se pojavljajo v zvezi s to našo zgodbo. VS temi izkušnjami srečamo v revijah, knjigah, pogovorih, intervjujih, socialnih omrežjih, v naravi, na televiziji, na potovanju… Temu na kratko rečemo, da naredimo raziskavo.

TVOJA ZGODBA, IZKUŠNJE IN OBČUTKI VSE TO JE SEDAJ TVOJA GRAFIČNA ZGDOBA

Imamo zgodbo, imamo občutek in zvrhano košarico idej. Zdaj je čas, da vse to sestavimo v vizualno zgodbo. Znotraj tega smo definirali kakšno atmosfero želimo pričarati, kako želimo, da se naše stranke počutijo, kaj želimo da vidijo, nabrali pa smo tudi elemente, oblike in barve, povezani z občutki in našo zgodbo. Vse to spravimo v otipljivo, vizualno obliko. Temu tudi pravimo slog ali stil.
Naš stil je lahko bolj resen, bolj topel, bolje mehak, bolje eleganten,… ki nam pomaga, da se fokusiramo na točno določene kombinacije oblik in barv.

Bodite na tekočem z vsemi aktualnimi novostmi!

Ta vsebina je na voljo samo naročnikom.

NAROČITE SE

Pridobite dostop do vsebin Revije Internet.
Vsak mesec aktualne in uporabne vsebine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Povezani objave

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem ali nadaljnim brskanjem po spletnem mestu nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo košarice in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
gdpr
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino?