V košarici ni izdelkov.

3 stvari, ki jih morate narediti, preden ustvarite spletno trgovino

Ko začnemo svoje spletno poslovanje, je postavitev spletne trgovine eden izmed enostavnejših stvari, ki so zavzete v poslovanju.

Torej tukaj vam podajam tri najbolj kritične stvari, ki jih morate izvesti preden se odločite, da postavite spletno trgovino na svetovni splet.

1. Kako se boste razlikovali od ostalih spletnih trgovin

V večini primerov boste vstopili v natrpan trg, razen če je vaš izdelek revolucionaren ali nov izum. Da se ločite od drugih, morate imeti svoj edinstveni način.
V Slovenskem prostoru opažam veliko napak spletnih trgovin – zlasti pri manjših do srednje velikih:

  • Nekatera podjetja imajo iste opise njihovih produktov, ki jih tržijo, kot njihove konkurence.
  • Spletne trgovine z oblačili uporabljajo iste slike kot vsi drugi in celo iste manekenke, ki se pojavljajo v teh oblačilih. Torej greš pogledat 5 trgovin in na vseh so iste slike in iste manekenke. Kako lahko izstopate? Naredite svoje slike in opise.
  • Primeri slabih spletnih trgovin: Slaba grafika, slaba odzivnost, napačna postavitev strukture in še veliko stvari se najde. Raje investirajte več in si povišajte prodajo, kot pa nekaj na silo in hitro.

2. Preglejte vašo konkurenco

Kot sem že omenil, je res težko najti prostor, ki ni konkurenčen. Vedeti, kako deluje vaša konkurenca in kakšne strategije uporablja, vam bo pomagalo, da naredite drugačnost.

  • Obstoj in doseg

Analizirajte prisotnost na trgu. So lokalni? Ali gredo globalno? V kakšen segment so osredotočeni? Izmerite njihov doseg, ki je ključnega pomena. Preglejte, v katerih medijih so prisotni? Kako opravljajo s socialnimi omrežji in kaj jim najbolj uspeva.

  • Kaj vaše ciljne stranke pravijo o njihovih storitvah?

Napnite ušesa, koliko je le možno in si kupite 5 LCD monitorjev, če je treba, da preberete vse, kar pišejo. Torej vaša naloga je, da poslušate in berete, kaj vaše stranke govorijo in pišejo na vašem trgu. Ali vaša konkurenca nima nekaterih vidikov v svojem poslovanju? Naredite celotno analizi in izkoristiti slabosti vaše konkurence.

3. Sporočite vsem prijateljem, kolegom in poslovnim partnerjem

Moč mreže prijateljev in družine je pogosto podcenjena, ko začenjate spletno poslovanje. Morda so ravno prvi kupci med vašimi prijatelji in sorodniki.

Prosite svoje prijatelje in družino, da delijo spletno trgovino s svojo razširjeno mrežo. To je redka usluga, za katero brez problema povprašajte. Prav takšna strategija pa vam lahko, da zadostnega zagona za povečanje vaše prepoznave in prodaje.

Iščete pomoč pri postavitvi kakovostnih spletnih storitev in strategij? Mi smo vam z veseljem na voljo. BONUS: kavico plačamo mi!

3 stvari, ki jih morate narediti, preden ustvarite spletno trgovino

Povezani objave

Dobrodošli nazaj!

Prijavite se v vaš račun

Ponastavi geslo

Za ponastavitev gesla vnesite vaše uporabniško ime ali e-naslov.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem ali nadaljnim brskanjem po spletnem mestu nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo košarice in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
gdpr
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino?